lauantai 16. maaliskuuta 2013

Taloveneilyä


Tehtiin jotain, mikä on niin Keralaa. Vuokrattiin houseboat vuorokaudeksi (Varkalasta majoituksen isännän kautta) ja tsillailtiin backwaterseilla. Matkattiin junalla Varkalasta Alleppeyhyn ja asemalta meitä tultiin hakemaan veneiden lähtöpisteelle. Junaliput sekä kyyti sisältyivät 150 euroon (tää siis kolmelta yhteensä - oltais varmaan halvemmallakin päästy, mutta kerrankin kaikki oltiin järjestetty meille jo valmiiksi ja meidän tarvitsi vain tyhminä turisteina mennä ja nauttia).


Vau meidän vene oli ihan mieletön! Oikea hotelli veden päällä. Tuntui ihan hyvältä vaihtaa edes hetkeksi tällaiseen luksuselämään kaiken meidän kokeman jälkeen. 150 eurolla saatiin oma vene, kolmen hengen miehistö, upeat maisemat ja törkeän hyvää ruokaa! Heti satamasta lähdettyämme meille tarjoiltiin tällaiset limedrinkit (alkoholittomat tietysti), nam! Lisäksi saatavilla oli jatkuvasti pullotettua vettä ja tuoreita hedelmiä.


Pitihän mun nyt yksi jalkakuva ottaa! Todisteena siitä, miten otin aurinkoa kannella! Taisin mä kyllä nukkua myös pienet päikkärit tuolla katoksen alla (vene oli siis kaksikerroksinen). Intialaiset kyllä osaa: korokkeelle oli levitetty patja ja oli muuten paras patja koko tähän astisen vaihdon aikana. Jostain syystä nää ei tykkää pehmeistä sängyistä. Metallisänky ja hiekkapatja sen olla pitää.






Mähän sanoin! Ruoka oli aivan mielettömän hyvää! Houseboatilla ei kyllä nälkä iskenyt. Satamasta lähdön jälkeen meille tarjoiltiin lounasta. Lounaan ja päivällisen välissä oli vielä päiväkahvit ja -teet sekä friteeratut banaanit Keralan tyyliin. Päivällisellä kattiloita pöydässä taisi olla sen 7 kappaletta, voitte vaan arvata että jäihän sitä ruokaa yli vaikka miten paljon. Saatiin itse valita, halutaanko seuraavana aamuna ennen satamaan paluuta intialainen aamiainen vai perus paahtoleipää ja munakasta, valittiin jälkimmäinen.


Välillä päästiin myös kuivalle maalle. Suurimmaksi osaksi laiva taisi olla parkissa ja yötä vastenkin oltiin satamassa. Ihan hyvä vaan, olin meinaan hieman huolissani, että miten tuolla näkee eteenpäin, kun veneissä ei ollut kunnon valoja ja houseboateja oli kaikkialla. Siinä kun me sitten yö parkissa oltiin, niin kateltiin jotain bollywood thrilleriä. Se meidän parkki oli jonkun etupihalla, jossa tää perhe sitten siellä pilkkopimeässä kotiportaillaan katsoi meidän kanssa leffaa. :D


Tää oli kyllä erittäin miellyttävä kokemus ja voin ehdottomasti vain suositella! Eri houseboat firmoja on vaikka miten paljon, joten oon varma, että valinnanvaraa löytyy. Vedettiin tommonen pieni lenkki backwaterseilla ja satamaan paluun jälkeen otettiin kyyti takas Alleppeyn juna-asemalle ja hypättiin Kochin junaan. Seuraavaksi siis juttua Munnarista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti